Krõbe sidrunipipra tofu

Sidruni värskus ja pipra kerge vürtsikus loovad täiusliku koosluse krõbedas sidrunipipra tofus!

Koostisosad:

Tofu jaoks

Sidrunipipra kastme jaoks

  • 1 sidruni mahl
  • 5 spl vahtrasiirupit
  • 1 tl Nahrini sidrunipipart
  • 1 tl maisitärklist
  • 1 tl riivitud sidrunikoort

Kaunistuseks

  • lehtpetersell
  • riivitud sidrunikoor.

Ettevalmistus:

  1. Pressi tofu kuivaks ja lõika umbes 2 cm kuubikuteks.
  2. Sega väikeses kausis 4 spl maisitärklist ja 1 ½ tl sidrunipipart.
  3. Pane tofu kuubikud karpi, lisa 1 ½ spl sojakastet ja sega õrnalt läbi.
  4. Lisa tärklise ja sidrunipipra segu, sulge karp kaanega ja raputa korralikult, et tofu saaks ühtlaselt kaetud.
  5. Aseta tofu kuubikud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 220 kraadi juures 15–20 minutit, kuni tofu on kuldpruun.
  6. Pigista sidrunimahl väikesesse potti, lisa vahtrasiirup, 1 tl sidrunipipart ja 1 tl riivitud sidrunikoort.
  7. Sega 1 tl maisitärklist 1 tl külma veega väikeses kausis ja lisa potti.
  8. Kuumuta kastet keemiseni. Seejärel lase madalal kuumusel podiseda 5 minutit, kuni see pakseneb, ja tõsta pliidilt. Lase veel 5 minutit maitsestuda.
  9. Haki petersell peeneks.
  10. Võta tofu ahjust ja sega sidrunikastmega läbi.
  11. Serveeri tofu koos riisi ja köögiviljadega (nt brokoli) ning kaunista peterselli ja riivitud sidrunikoorega.

Soovitused:

  • Kui eelistad rooga veidi mahedama maitsega, lisa kastmele vaid ½ tl sidrunipipart.
  • Tofu pressimiseks võid kasutada spetsiaalset tofupressi või panna tofu puhta köögirätiku vahele ja asetada sellele raskuseks mõned raamatud. Pressimine aitab tofust vett eemaldada ja võimaldab maitsetel paremini imenduda.

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid/