Küüslauguleibadest tehtud jõulupuu

Tõeline hitt sinu jõulupeol või suupistelaual! Seda jõulukuuse leiba on mugav ampsudeks lahti tõmmata.

Koostisosad:

  • 3 supilusikatäit Nahrini küüslaugu maitseainesegu
  • 500 g speltajahu
  • 1,5 tl soola
  • 1 spl suhkrut
  • 1 pakk kuivpärmi
  • 80 g võid
  • 2,5 dl piima
  • 2 pakki mini mozzarella palle
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 muna

Ettevalmistus:

  1. Sega kausis 2 supilusikatäit Nahrini küüslaugu maitseainesegu jahuga, lisa sool ja suhkur.
  2. Lisa pärm, või ja piim. Sega ning sõtku pehmeks, siledaks tainaks.
  3. Kata tainas ja lase toatemperatuuril kerkida umbes 1,5 tundi, kuni see on kahekordistunud.
  4. Jaga tainas 30 võrdsesse tükki ja suru kergelt lamedaks. Aseta iga tükikese keskele üks mozzarellapallike, vormi tagasi pallideks ja paiguta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuuse kujuliselt.
  5. Kata uuesti ja lase veel umbes 30 minutit kerkida.
  6. Lisa munale küüslauguküüs, klopi ja pintselda sellega tainapalle.
  7. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ahju alumisel riiulil umbes 20 minutit. Eemalda ahjust, lase pisut jahtuda ja serveeri.

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid/