Grillitud kala basiiliku-vinegretiga

Kalavardad toovad grillile mõnusat ja tervislikku vaheldust. Serveeri koos värskendava basiiliku vinegretiga.

Koostisosad:

  • 500 g valget kalafileed (nt meriahven või tursk)
  • 1 suvikõrvits
  • 2 šalottsibulat
  • 250 g kirsstomateid
  • sool
  • pipar
  • 4 supilusikatäit ekstra neitsioliiviõli
  • ½ kimp basiilikut
  • 1 spl kappareid
  • 0,5 dl Nahrini köögiviljapuljongit Intenso & Puro
  • 3 supilusikatäit valget palsamiäädikat

Ettevalmistus:

  1. Eemalda vajadusel kala luud ja lõika filee umbes 3 cm lõikudeks.
  2. Lõika suvikõrvits umbes 1 cm paksusteks viiludeks.
  3. Lõika šalottsibul neljaks.
  4. Tõsta kala, suvikõrvits, šalottsibul ja kirsstomatid vaheldumisi 4 vardasse. Pintselda umbes 2 spl oliiviõliga ning maitsesta vähese soola ja pipraga.
  5. Haki basiilik ja kapparid peeneks. Sega need köögiviljapuljongi, ülejäänud oliiviõli (2 spl) ja valge palsamiäädikaga. Maitsesta soola ja pipraga.
  6. Grilli kalavardaid umbes 4 minutit mõlemalt poolt. Serveeri ürdivinegretiga.

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid