Hatšapuri – Gruusia juustuleib munaga

Hatšapuri on imeliselt lõhnav ja kohev juustu ja munaga täidetud vormileib. Meie küüslaugu maitseainesegu annab roale mõnusa küüslaugunoodi.

Koostisosad:

Ettevalmistus:

  1. Murenda feta sõrmedega jämedalt kaussi.
  2. Rebi mozzarella väiksemateks tükkideks ja aseta teise kaussi.
  3. Jaga tainas neljaks võrdseks tükiks ning venita need käte abil veidi laiemaks. Rulli taigna vasak ja parem külg kätega keskele, et moodustuks taignapaat. Suru paadi otsad tugevalt kokku.
  4. Tõsta taignapaadid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Täida need feta ja mozzarella seguga ning määri peale küüslaugu maitseainesegu.
  5. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit, kuni tainas muutub kergelt kuldpruuniks.
  6. Tee supilusikaga juustutäidise keskele ettevaatlikult süvend ja lisa sinna muna. Tõsta ½ tl võid muna ümber täidise vasakule ja paremale küljele.
  7. Jätka küpsetamist veel 5–6 minutit. Eemalda hatšapuri ahjust, puista peale veidi küüslaugu maitseainesegu ja serveeri kuumalt.

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid