Tõeline hitt sinu jõulupeol või suupistelaual! Seda jõulukuuse leiba on mugav ampsudeks lahti tõmmata.
Koostisosad:
- 3 supilusikatäit Nahrini küüslaugu maitseainesegu
- 500 g speltajahu
- 1,5 tl soola
- 1 spl suhkrut
- 1 pakk kuivpärmi
- 80 g võid
- 2,5 dl piima
- 2 pakki mini mozzarella palle
- 1 küüslauguküüs
- 1 muna
Ettevalmistus:
- Sega kausis 2 supilusikatäit Nahrini küüslaugu maitseainesegu jahuga, lisa sool ja suhkur.
- Lisa pärm, või ja piim. Sega ning sõtku pehmeks, siledaks tainaks.
- Kata tainas ja lase toatemperatuuril kerkida umbes 1,5 tundi, kuni see on kahekordistunud.
- Jaga tainas 30 võrdsesse tükki ja suru kergelt lamedaks. Aseta iga tükikese keskele üks mozzarellapallike, vormi tagasi pallideks ja paiguta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuuse kujuliselt.
- Kata uuesti ja lase veel umbes 30 minutit kerkida.
- Lisa munale küüslauguküüs, klopi ja pintselda sellega tainapalle.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures ahju alumisel riiulil umbes 20 minutit. Eemalda ahjust, lase pisut jahtuda ja serveeri.
Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid/
-
Küüslaugu-mix, 130g
- 21.00 €
- Hinnanguga 5.00 / 5
- Lisa korvi