Mida vaja lรคheb:
- 125ml hapukoort
- 1 viil saia, tรผkkideks lรตigatuna
- 1 suurem sibul
- 1 supilusikas peterselli
- 1 teelusikatรคis koriandrit
- 500g seguhakkliha
- Nahrini meresoola
- Nahrini sidrunipipart
- Nahrini kรผรผslaugumaitseainet
- Extra neitsi oliiviรตli
- 500g kartuleid
- 20g vรตid
- 150ml piima
- 50ml koort
- muskaatpรคhklit
Mida teha:
Vala hapukoor supitaldrikusse ja lisa sinna likku saiaviilud. Haki peeneks sibul, petersell ja koriander ja sega hakklihaga. Maitsesta Nahrini meresoola, sidrunipipra, kรผรผslaugumaitseaine ja vรคikese koguse muskaatpรคhkliga. Sega leotatud leib hakklihaseguga. Tee segust vรคikesed lihapallid ja lase kรผlmikus jahtuda mรตned minutid.
Prae keskmisel kuumusel รตlis kuni on krรตbedad.
Koori kartulid, lรตika neljaks ja keeda umbes 15 minutit soolaga maitsestatud vees. Seejรคrel soojenda vรตi, piim ja koor. Purusta kartuleid ja mikserda piimasegus รผhtlaseks pudruks. Maitsesta, serveeri ja naudi.
Kogus: 4-le inimesele.