Lõhekauss riisiga

Imeliselt maitsev lõhe ja riisi kauss on ideaalne retsept kiireks lõunasöögiks ning sobib suurepäraselt eelmisest päevast järele jäänud riisi ja lõhe kasutamiseks. Valmistatud Nahrini sidrunipipraga.

Koostisosad:

  • 1 tass keedetud sushiriisi
  • 250 g lõhe
  • 1 tl Nahrini sidrunipipart
  • 2 spl riisiäädikat
  • 1 spl sojakastet
  • 1 avokaado
  • 2 nori-lehte
  • 2 spl majoneesi

Ettevalmistus:

  1. See retsept kasutab eelmisest päevast järele jäänud sushiriisi. Kui soovid valmistada värsket, keeda 1 tass sushiriisi 1,5 tassi veega kaane all umbes 10 minutit. Seejärel lülita pliit välja ja lase riisil veel 15 minutit kaane all seista ilma seda avamata.

  2. Prae lõhe või kasuta valmis lõhet ning rebi see väikesteks tükkideks. Puista peale sidrunipipart.

  3. Aseta sushiriis lõhe peale ning kuumuta mõlemaid koos. Lisa riisiäädikas ja sojakaste ning sega kõik hoolikalt läbi.

  4. Lõika avokaado väikesteks viiludeks ja murra nori-lehed väikesteks tükkideks. Lisa avokaado ja nori riisisegule ning lõpuks lisa majonees.

  5. Naudi kohe. Kimchi või wakame salat sobivad selle kõrvale suurepäraselt!

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid/