Vegan “singi” croissantid

Kodused vegan croissantid tofuga maitsevad vähemalt sama hästi kui originaal. Täidis suitsutofu, seente ja crème fraîche’iga teeb neist täiusliku näputoidu!

Koostisosad:

  • 150 g vegan sinki või suitsutofut
  • 2 šampinjoni
  • 1 porgand
  • ½ kimpu peterselli
  • 150 g vegan crème fraîche’i
  • 1 tl jämedateralist sinepit
  • ½ spl Nahrini küüslaugu-mix maitseainesegu
  • ¼ tl soola
  • veidi pipart
  • 1 vegan lehttainas (ümmargune)

Ettevalmistus:

  1. Lõika vegan sink või suitsutofu väikesteks kuubikuteks. Haki seened ja porgand sama suurusteks kuubikuteks.
  2. Lõika petersell peeneks ja sega kokku crème fraîche’i, seente, porgandite, sinepi, küüslaugu-mixi ja pipraga.
  3. Lõika tainas 8 tükiks. Määri iga tükikese laiemale osale 1 spl täidist. Keera tainatükid kitsama otsa poole rulli, suru otsad kokku, kata ja pane külmkappi umbes 30 minutiks.
  4. Aseta croissantid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes nende vahele piisavalt ruumi. Sega 1 spl crème fraîche’i 1 spl veega ja pintselda sellega croissantid üle.
  5. Eelsoojenda ahi 220 kraadini ja küpseta ahju keskel umbes 18 minutit. Tõsta ahjust välja, lase veidi jahtuda ja serveeri soojalt.

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid